Gulrotkake

En kollega av meg påstod her om dagen at en viss kaffebar hadde byens beste gulrot kake, om ikke landets beste. Hmmm det må jeg jo prøve å motbevise! Jeg har tatt frem en god gammel oppskrift, hentet fra en velbrukt kokebok av Gøril Wiker: Leve Livet.

4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
2 ts kanel
1,5 dl solsikkeolje
5 dl fin-revne gulerøtter, eller litt mer

300 g Philadelphia kremost
2 dl melis
saften av en halv sitron

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Blant det tørre  og bland i eggedosisen til en jevn røre. Bland i olje og gulerøtter. Kle en form med bakepapir og stek kaken i ovnen ved 180 grader i ca 40 min. Avkjøl kaken litt, bland sammen kremosten, melis og sitronsaft og ha på osteblandingen. 

One Comment Add yours

  1. Annika Berg says:

    Din er best, Helle! ⭐️⭐️⭐️

    Beste hilsen Annika Berg

    +47 951 23 233 +46 526 42018

Leave a Reply