Suksessterte

Denne kaken er en av mine favoritter, men jeg har aldri hatt noen særlig suksess med den, tross det fine navnet! Full av optimisme prøvde jeg igjen i påsken – den er så gul og fin og passer på påskebordet. Fant en fin oppskrift hos Tine og fulgte den nesten til punkt og prikke, ihvertfall for kremen. Her er det bare tålmodighet som gjelder. Heldigvis gikk det fint denne gangen:

Kakebunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler (jeg brukte foodprosessoren – du kan også lage kaken med hasselnøtter)

Krem:
4
 stk eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 vaniljestang
150 g smør

Kjør mandlene i foodprosessoren, ganske grovt (føles mye sunnere med grovmalte mandler!) Bland melis og malte mandler. Stivpisk eggehvitene og bland de forsiktig inn i mandelmassen. Fyll røren i en rund kake-form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl.
Skrap vaniljestangen og rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljefrøene. Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner, rør nesten hele tiden og ja, det tar tid (ca 10 min). Avkjøl kremen litt og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
Legg bunnen på et serveringsfat. Legg på kremen. Pynt gjerne med tørkede fioler, hakkede mandler eller revet, mørk sjokolade eller små påskeegg.

Leave a Reply