Sjokolade cookies

Skal snart ut å gå tur i det kalde og vakre vinterværet. Godt å komme tilbake til noe godt, og noe som kan serveres med en god kopp te, fyr på peisen og en god bok. Denne gangen har jeg prøvd meg på sjokolade cookies, sprø utenpå og myke inni. Fant inspirasjon på Coop som har både fine nettsider og fristende bilder på Instagram! Sikkert fine å ha med seg på kontoret mandag også, hvis det blir noen igjen……

120 smør
100 g mørk sjokolade (70%)
170 g brunt sukker
3 egg
45 g kakaopulver
130 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
100 g  walnøtter, hakket
1 appelsin, finrevet skall (selve appelsinen skreller du og tar i lomme med på tur!)

Smelt sjokolade og smør i en kjele, ha i sukkeret og rør godt til det er smeltet. Ha alt i en miksmaster. Ha i ett og ett egg. Bland i kakaopulver, mel, bakepulver, salt og vaniljesukker. Bland godt. Ha i finrevet appelsinskall og hakkede walnøtter. Sett deigen i kjøleskapet et par timer, mens du går deg en tur i det fine været. Varm ovnen til 175 grader og sett kuler av deigen på en stekeplate kledd med bakepapir. Stek i 10-15 min – kakene skal være litt seige inni. Avkjøl kakene før du serverer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..