Linsegryte

Hjemme igjen etter noen fantastiske vinterdager på Vestlandet. Sol og kaldt, kameraet gikk varmt og blinket litt “overload” til tider. Fått servert nydelig mat på hotellet, men blir alltid litt rastløs på vei hjem og begynner å lete etter oppskrifter og det verker litt etter å lage mat. Fant en oppskrift på indisk “dal” og synes det passet litt i kaldt vær. Jeg er litt pysete med alt for sterk mat, men tenkte at en 1/2 ts chili pulver var litt lite, men for min smak, mer enn nok. Dere må smake til, fullt mulig å ha i mer!

2 ss olje eller smør
1 løk, finhakket
1/2 ts spisskuminfrø
2,5 cm bit fersk ingefær, finrevet
1 hel kinesisk hvitløk, finhakket
1 ts malt koriander
1/4 ts malt gurkemeie
1/ ts garam masala
1 ts chili pulver (etter min smak, ganske “hot”, men jeg er litt pysete!)
1 boks hakkede tomater
1 ts salt
2,5 dl sorte linser
1 liter vann

til servering:
4 ts smør
2 ss fløte
finhakket frisk koriander

Smelt smøret i ei gryte og ha i løken og spisskuminfrø. Surr det til løken er gyllen. Ha i hvitløk og ingefær og surr ett minutt til. Ha i resten av krydderne, rør godt, ha i tomatene, linsene og vann. Rør godt og la det koke opp. Småkok til linsene er møre. Server med en ts smør i hver tallerken og en “sving” med fløte, dryss over finhakket koriander.

Leave a Reply