Dumplings

Kinesisk nyttår i morgen og da går vi inn i Hundens År. En feiring som starter i morgen 16 februar og varer til 2 mars. Ved selve nyttårsfesten samles familien til en overdådig middag. I Nord-Kina spiser de tradisjonelt dumplings, mens kineserne i sør spiser klebrige riskaker. Denne kvelden serveres det hele 8 retter, for 8-tallet betyr hell. Jeg har prøvd meg på en av rettene, så langt: dumplings.  Det er godt, ganske enkelt og kan fylles med mye godt. Jeg har nok et lite stykke igjen til jeg er en super-bretter, men øvelse gjør mester. Hadde god hjelp denne gangen av Hannah og Sigurd, både til bretting og spising. Vi trenger nok alle å trene litt mer på det første… Jeg lagde ikke deigen selv, men kjøpte ferdige Gyoza.

6 tørkede shiitake sopp eller ferske, grovhakket
250 gram rå scampi, grovhakket
400 gram svine kjøttdeig
1 gulrot, grovrevet
4 vårløk, grovhakket
1 ts ingefær, revet
1 egg
1 ss tørr sherry
1 ss sesam olje
1 ts salt
1 ts pepper

Ha alt i en food-prosessor og kjør lett til det er godt blandet. Legg på fyllet på en Gyoza og brett kantene sammen. Damp i en bambus damper eller over en rist, i ca 5 minutter.

Leave a Reply