Pasta

Jeg kjøpte meg en pastamaskin for ett halvt år siden. Litt ivrig for en liten stund siden, men så er det jo så mye annet som også skal prøves! Har laget mye pasta med Dag før og ikke minst i MKR! Men det har alltid vært han som lager deigen og jeg er bare “holder” når den skal kjøres gjennom maskinen. Tror jeg nå har kommet frem til min egen “blanding” og har hatt vellykket resultat med denne, men husk at det kommer litt an på størrelse på eggene. I utgangspunktet er forholdet 1-1; 100 gram mel = 1 egg, jeg hadde små egg og en ekstra plomme, og 100 gram per person hvis du skal servere pasta som en hovedrett.

200 gram mel Tipo 00
1/2 ts salt
1/2 ts olivenolje
2 hele egg
1 eggeplomme

Bland mel og salt og lag en liten grop i melet og ha eggene og oljen i gropen. Pisk lett med en gaffel, slik at du blander inn eggene, så kan du enten kna resten for hånd eller gjøre som meg og kna den sammen med en kjøkkenmaskin. Kna godt til du får en fast, smidig, fin deig, den skal ikke være helt tørr, men skal heller ikke klistre seg til bollen, da har du mer mel i. Pakk den så godt inn og la den hvile minst 30 min i kjøleskapet. Så kan du lage lasagne plater, tynn spagetti, tagliatelle eller hva du måtte ha lyst på. Veldig godt er å lage egne ravioli med ulikt fyll, kommer snart oppskrift på det også!

Leave a Reply