Kyllingvinger

Snart starter en av de største, om ikke den største idrettsbegivenheten i USA; Super Bowl! Super Bowl er mesterskapsfinalen i verdens aller fremste liga innen amerikansk fotball, NFL. Årets Super Bowl er den 52ndre i rekken, og det er 51 år siden den første Super Bowl, som gikk 15.januar 1967. Den mest populære matretten under kampen er kyllingvinger og da måtte jeg jo prøve meg frem til noen litt “hotte” og gode eksemplarer. Fant dessverre ikke rå kyllingvinger i butikkene rundt her jeg bor, men brukte kylling-klubber, smaken ble supergod og passe spicy!

Rull kylling-klubbene i en blanding av bakepulver og litt grovt salt, legg de så på ett brett, dekket med bakepapir. La de stå i kjøleskapet i noen timer eller over natten. Dette gjør at noe av fuktighet kommer ut, og fettet i kyllingvingen «smelter».

1 kg kyllingklubber
2 ss bakepulver
2 ts grovt salt
……
4 ss soya saus
4 ss sriracha chili saus
2 ts ris eddik
2 ss honning
1 ts sesam olje
2 ts revet hvitløk
1 ts revet ingefær

Bland sammen bakepulver og salt og rull kylling-klubbene i blandingen. La de stå i kjøleskapet i et par timer eller natten over.
Sett ovnen på 120 grader og stek klubbene 30 min, snu de en gang. Så setter du ovnen opp til 220 grader og steker de videre i ca 40-50 min, husk å snu de et par ganger.
Bland sammen soyasaus, chilisaus, ris eddik, honning, sesam olje, hvitløk og ingefær i en bolle. Dypp kylling-klubbene i sausen og legg de tilbake på stekebrettet. Stek de i 10-15 minutter til, eventuelt sett på grillen, slik at de får en sprø overflate – følg med, det er honning i sausen og den kan lett brenne seg.
Så er det bare å benke seg foran skjermen og måtte det beste laget vinne!

 

Leave a Reply