Kransekake

Julen er ikke over enda og har i år testet ut noen kakeslag. Greit at jeg alltid har selskap en uke før jul, perfekt for å prøve ut oppskrifter. Og alt må ikke være tradisjonelle julekaker. Denne gangen ble det utprøving av kransekake oppskrift!
500 g mandler (halvparten skoldet)
3 stk eggehvite
450 g melis

Mal mandlene i en foodprosessor, bland mandelmassen med melis og ha i eggehvitene og kjenn at deigen blir passe fast – kan hende du trenger en eggehvite til. Legg deigen i en pose og ha i kjøleskapet over natten. Rull ut til tynne pølser og stek i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter.
Glasur
75 gram melis
en halv eggehvite (ta i litt og litt, om du klarer!)
Bland godt til en glatt masse, lag et kremmerhus av matpapir og ha i massen, lag en syltynn spiss og sprøyt på kransekaken.

Leave a Reply