Nudler med spicy soyasaus

Vi handler inn alt for mye mat til julen og kaster alt for mye mat etter jul. Nå er det hverdag igjen og prøver så godt jeg kan og nyttiggjøre alle innkjøp. Kjører min egen lille “reste-bruk-opp” kampanje og i kjøleskapet lå det et confitert andelår fra Gårsand. Etter en jul og nyttårshelg med allverdens godsaker og mye tradisjonelt, hadde jeg lyst på en litt mer spicy rett.
Før jul hjalp jeg Dag med maten til årets guttejulebord. Da lagde vi en soya-glasert ribbe med steamed buns og kimchi til forrett. Den sausen til ribba var supergod og har nå prøvd den i et par andre varianter også, denne gangen, litt tilpasset med andeconfit og nudler. Bruk det kjøttet, and eller kylling du har, eventuelt wok grønnsaker og lag en vegetar variant, server i steamed buns eller med nudler som her – sausen passer til mye!

1/2 rød chili, finhakket (ha gjerne i mer, men dette er nok for meg!)
1 hel kinesisk hvitløk, finhakket
2 cm ingefær, finhakket
1 buljongterning blandet ut i 1 dl vann
3 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
2 ss brunt sukker
2 ss limesaft
2 ss sesamfrø
2 ss finhakket vårløk + litt til pynt
2 ss finhakket, frisk koriander + litt til pynt

Fres chili og hvitløk i litt olje til det er mykt, ha i buljong og ingefær og kok opp. Strø over sukker og ha i soyasaus, fiskesaus og limesaft. La det koke inn til det tykner. Ha i sesamfrø, vårløk og koriander. Ha så i kjøtt, fugl eller grønnsaker og server med kokte nudler.

Leave a Reply