Nøttebrød

Nøttebrød eller nøttestek; smakte det hos Kiri før jul og det var kjempegodt. Jeg blir aldri noen vegetarianer, men liker godt å lage ulike vegetar-retter. Ikke som erstatning for noe annet, men bare som et godt måltid! Litt derfor jeg kaller det nøttebrød… sikkert sært…
Følger med på bloggen og Instagram til GreenBonanza og hun har veldig mange gode oppskrifter, denne er sterkt inspirert av henne. Brødet kan spises som det er, gjerne med en god salat til, kanskje en paprika saus eller nystekt sopp med løk og persille på toppen. Jeg hadde et lite eksperiment på gang med fersk-ost, som jeg blandet med dill og det var nydelig på et lunt brødstykke.

2 ss meierismør
1 stor gul løk, grovhakket
2 hele kinesisk hvitløk, grovhakket
3 stenger stangselleri, grovhakket
1 liten purre, grovhakket
2,5 dl usaltede hasselnøtter
2 dl usaltede cashewnøtter
150 gram ost – jeg brukte Jarlsberg
2 egg
2,5 dl lettkokte havregryn
2 ts sterk sennep
2 ts worcestershire saus
2 ts salt
1 ts pepper
1 ss sitronsaft
1 ts solsikkeolje

Grovhakk løk, hvitløk og stangselleri, og la det surre i panna med smør og 1 ts salt til alt er mykt. Ha i purren og la det surre med et par minutter.
Kjør hasselnøtter, cashewnøtter og osten i en food-prosessor, til småbiter, men ikke for fint. Ha i løk- og selleriblandingen og kjør ett minutt til. Ha deretter i egg, olje, havregryn, sennep, worcestershiresaus, salt, pepper og sitron til det er en jevn masse. Om den er for flytende, kan du ha oppi litt mer havregryn.
Sett ovnen på 200 grader. Hell blandingen over i ei brødform kledd med bakepapir (1-1,5 liter), og sett den midt i ovnen. La den steke ca 1 time, sjekk underveis og legg over et bakepapir så den ikke blir brent på toppen. La den avkjøle opptil 15 minutter før du tar den ut av forma og skjærer i skiver.

Leave a Reply