Ferskost

Ferskost er godt og egentlig så enkelt å lage at man ikke burde legge ut en “oppskrift”! Gjør det allikevel slik at flere tør prøve. Skal sies at jeg har funnet en del oppskrifter som er litt mer avansert og jeg har laget ost før med lang kokeprosess, som også ble veldig god. En annen fin ting med fersk ost er at det kan brukes til så mye; Hakk litt urter og ha i, bruk den i ostekake, sausen eller pasta, enkelt og godt!
1/2 liter kulturmelk (ikke skumma) – kan også bruke kefir
Så trenger du et osteklede eller et kaffefilter og en sil. Plasser osteklede eller kaffefilteret i silen og heng silen over en bolle med god klaring til bunnen. Hell opp i melka og la det stå natta over kaldt. Neste morgen har du en fin ostemasse som du kan spise som den er eller blande i allverdens godsaker, jeg hadde hakket, frisk dill i min og en liten klype havsalt.  Mysen som er igjen i bollen inneholder masse vitaminer og mineraler og den kan du spare og ha i gjærbakst, da hever den enda bedre.

Leave a Reply