Eltefrie rundstykker

Bakkeland´s BBB&B (Bobler, Bredbånd, Bed & Breakfast) har vært hyppig “booket” den siste tiden. Denne gangen ble det ikke tid til bobler ved ankomst, så da måtte frokosten være bra! Hyggelig med overnattingsgjester, noen på helgetur, en niese som trenger en overnatting og sist venninne som var på salgsmøte med påfølgende middag med jobben. Lene er nesten verdensmester i gjærbakst og litt skummelt og skulle overraske henne med gjærbakst på morgenen. Fant en super oppskrift på eltefrie rundstykker hos Kvardagsmat, masse godt på denne siden. De så litt flate ut, men ble veldig gode – må nok “trene” litt mer. Herlig å vite at hvis man bruker 4-5 minutter kvelden før, rører sammen en deig, så har man deilig frokost dagen etter uten alt for mye anstrengelser – prøv!

150 gram fullkorns hvetemel
350 gram hvetemel
50 gram sesamfrø
25 gram knuste linfrø
25 gram solsikkekjerner
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss flytende honning
5 dl lunka vann

Bland alt det tørre i en bolle. Bland vann og honning og hell det i bollen. Bland alt sammen raskt, deigen er skikkelig klissen, sett til heving i minst 10 timer og gjerne natten over. Neste morgen bretter du deigen et par ganger over hverandre med en slikkepott. Legg et bakepapir på benken, strø på litt mel og hell deigen i en slags pølse bortover. La den heve videre på benken. Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i ovnen. Del deigen opp i passe stykker med slikkepotten, når ovnen er varm, tar du ut det varme stekebrettet og drar deigen på bakepapiret over på stekebrettet. Senk temperaturen til 230 grader og la de steke i ca 15 minutter – vipps; deilig, lune rundstykker serveres 07:00!

Leave a Reply