Laksetartar

Nærmer seg nyttårsaften og tester ut ulike varianter av forrett.  Det blir hjortekjøtt til hovedrett på nyttårsaften og da må vi ha minst en fiskerett til forrett. Pål Robert var ikke vanskelig å invitere til formiddags-champagne og meny planlegging. Testet ut denne tartaren og den vinner plassen på nyttårsbordet! Ellen kom på fiskemiddag på kvelden og da hadde blandingen fått stått noen timer og ble enda bedre, så anbefaler å lage den tidlig på dagen, slik at den får stått noen timer og godgjøre seg.

1 ss karvefrø
1 pakke salma laks (liten pakke, ca 340 gram)
100 gram røkelaks
2 sjalottløk
1 potte dill (spar litt til pynt)
1 lite glass sylteagurker (ca 75 gram)
1 Granny Smith epler (syrlig eple)
saften av 1/2 sitron
3 ss olivenolje
3 ss fersk, revet pepperrot
4 ss creme fraiche
en klype flaksalt
Rist karvefrøene lett i panna. Skjær laks, sjalottløk, sylteagurker og eple i små terninger. Bland creme fraiche, olivenolje, sitronsaft, finhakket dill og salt i en bolle og ha i alle de andre ingrediensene. Bland godt. Pynt med noen dråper olivenolje og dill, server gjerne med rugbrød chips eller ristede, tynne loffskiver.

One Comment Add yours

  1. Pål Robert says:

    Jeg var så heldig å få prøvesmake denne tartaren mmmm. Den blir en sikker vinner både som forrett og lett lunsjsnacks hos meg 🙂

Leave a Reply