Banan-kake

Når jeg finner noen brune, litt stusselige bananer på kontoret, fra forrige ukes fruktkurv, som ingen vil spise, får de være med hjem til meg. Kanskje ikke helt innenfor prosjekt #bikini2020, men disse er perfekte til baking og jeg har funnet en oppskrift som jeg har lyst til å prøve. Kanskje blir det med en liten bit til mine kollegaer i morgen, eierne av fruktkurven.
4 godt modne bananer
160 gram mykt, brunt sukker
3 egg
80 gram smør
180 gram hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
Ta 3 av bananene og knus de i en bolle, banan nr fire deler du i to. Pisk egg og sukker til en lys eggedosis, ha i det smeltede smøret. Bland i de knuste bananene. Bland sammen mel, bakepulver og kanel og vend det inn i røren.
Kle en kakeform med bakepapir og hell røren opp i. Stek kaka på 170 grader i ca 50 minutter. Sjekk med en kakenål og kaka er ferdig når det ikke fester seg deig til nålen.

Leave a Reply