Peanøtt- og sesam barer

Dette er ikke de sunneste “barene” jeg har laget, men veldig gode og enkle å lage. Greit å ha med på tur, når det røyner på litt er godt med litt energi i lomma. Passer utmerket med en varm kopp te også.

90 gram salte peanøtter, hakket
75 gram ristede sesamfrø
100 gram sukker
1 ss vann
1 ss eplesider eddik

Ha klar to ark med bakepapir på benken. Bland sammen peanøttene og sesamfrøene. Ha sukker, vann og eddik i en kjele. Sett kjelen på plata og ha den på fullt mens du blander godt og rører til sukkeret er oppløst. Sett platen ned på halvt og så setter du lokk på kjelen, helst et glasslokk, ikke rør, da fester bare sukkeret seg på skjea. Så lar man det koke videre til det begynner å karamelliserer seg, når det er passe brunt så tar man kjelen av plata og har i nøttene, rør godt og ha det utover et av bakepapirene, legger det andre oppå og press godt ned eller rull ut  så godt man klarer, og kutt i ruter til slutt. Avkjøl.

Leave a Reply