Sjokoladekake

Sjokoladekake kan være så mangt. Denne er skikkelig tung, syndig og smekkfull av godsaker! Fikk en utfordring fra Vin-Kiri, som skulle ha smaking med vin-klubben. Hun skulle servere eldre rødviner og ville gjerne ha en dessert som kunne matche. Luftet ideen om kombinasjonen sjokolade og lakris, og hun var enig!
Kake:
150 gram smør
1 dl espresso kaffe
75 gram muscovado sukker
200 gram sukker
200 gram mørk sjokolade (70%), hakket
160 gram hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 egg
75 gram rømme
Smelt smøret og tilsett brunt sukker, vanlig hvitt sukker og espresso. Ta kjelen av varmen, rør til sukkeret er oppløst og ha i sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet og godt blandet.
Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, bland sammen rømme og egg i en annen bolle. Bland alt sammen forsiktig, men godt. Smør ei form eller dekk den med bakepapir. Stek kaken på 160 grader i ca 1 time. Trykk lett på toppen av kaken for å sjekke om den er ferdig, hvis den fjærer litt som en svamp er den ferdig stekt.
Snu kaken opp ned når den er ferdig og ha den tilbake i forma, da beholder du all fuktighet i kaka.

Portvins-sirup:
1 dl vann
100 gram sukker
1 dl portvin
Ha alle ingrediensene i en kjele, kok til sukkeret er oppløst og avkjøl. Sett den avkjølte kaken på en rist og dynk den godt med portvins-sirupen.

Glasur:
1,5 dl fløte
20 gram usaltet smør
180 gram mørk sjokolade 70%
3 ts lakrispulver
Hakk sjokoladen i biter. Kok opp fløten og ta kjelen av varmen. Bland inn sjokoladen og lakrispulveret. Rør til alt er smeltet. Tilsett smøret og rør til glasuren er lekker og blank. Blir landingen for tykk, har du i litt mer fløte.
Ta kaka ut av formen og legg den på en rist. Hell over glasuren og fordel godt over hele kaken. Server når glasuren har stivnet.

Leave a Reply