Sprø chili kylling med nudler

Digger mitt kjære BBC Good Food blad – gleder meg til å lese når jeg ser det ligger i postkassa! Mye godt denne gangen også; Fant denne retten som jeg nå har laget flere ganger og som falt i smak hos min matglade niese Hannah.

400 gram kylling kjøttdeig
2 ss sesamolje
5 cm ingefær, revet
1 stor kinesisk hvitløk, revet
3 ss honning
3 ss soya saus
1 ss sriracha chilli saus
350 gram nudler
1 lime
2 gulrøtter, kuttet i fyrstikk store biter
4 vårløk, kuttet i tynne strimler
1 liten bunt koriander, finsnittet

Varm opp panna med 1 ss sesamolje. Ha i kjøttdeigen, smuldre den godt og surr til den er gjennomstekt. Ha i hvitløk og ingefær og la det surre 1 min. Ha så i honning, soya saus og chili saus og la det putre videre et par minutter til.
I mellomtiden koker du nudlene etter anvisning på pakken. Hell vann av nudlene og ha de tilbake i kjelen, hell resten av sesam-oljen over nudlene og bland godt. Server med kjøttdeig, toppet med strimler av gulrøtter, vårløk og koriander på toppen. Server båter av lime ved siden av så man kan skvise over etter eget ønske.

Leave a Reply