Bananmuffins

Jeg pleier å kjøpe økologiske bananer og da må du kjøpe en hel klase. Hender jo da at jeg ikke “rekker” å spise alle og noen blir liggende og ser litt brune og slitne ut. Da er de perfekte for baking!

150 gram dadler uten sten
2,5 dl kokende vann
3 små bananer
2 egg
1,5 dl solsikkeolje
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
250 gram hvetemel

topping
3 ss havregryn
3 ss grovhakkede valnøtter (bruk de nøttene du har)
3 ss lønnesirup eller honning

Sett stekeovnen på 180°C.
Fjern sten fra dadlene og legg i en skål. Hell kokende vann over og la de trekke 5-10 minutter til de er myke. Kjør glatt med en stavmikser. Ha i bananene og eggene og kjør til du har en glatt masse. Bland i oljen.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle, rør inn det våte. Ha røren i muffinsformer. Hakk nøttene og bland sammen nøtter, havregryn og sirup. Legg 1-2 t-skjeer på hver muffins. Sett brettet i ovnen og stek muffinsene i ca 15-20 minutter.

Leave a Reply