Sprøstekt koreansk kylling

Kylling er godt og lett å spise om sommeren. Enten som snacks eller som en fullverdig middag med salat eller ris til. Jeg bruker lårfileter, synes det blir mye saftigere, men du kan selvsagt bruke kyllingbryst.

600 gram kylling lårfilet
2,5 dl skummet kulturmelk
7 dl corn flakes, lett knust
3 ss hvetemel
Pepper
olivenolje, litt ekstra for pensling

Koreansk bbq-saus
1 dl soya saus
3 ss honning
1-2 ss chili saus (jeg brukte sriracha)
2 ss risvineddik
2,5 cm ingefær, revet
1 kinesisk hvitløk, revet
2 ss sesamolje
3 ss ristede sesamfrø
1 vårløk, finsnittet til pynt

Ha melken i en bolle eller plastpose. Legg kyllingen i melken og la de gjerne ligge en halvtime.
Sett ovnen på 200 grader og legg bakepapir på en stekeplate.
Ha knust cornflakes, mel og litt pepper i en bolle og bland godt. Ta kyllingen ut av melken og rull dem godt rundt i cornflakes blandingen. Legg de utover bakepapiret med litt avstand. Pensle kyllingen lett med litt olivenolje. Sett i ovnen i 15-20 minutter. Bruk en kakenål og stikk i kyllingen, hvis kjøttsaften er klar, er kyllingen gjennomstekt.
Lag så den koreanske bbq-sausen; Ha soya saus, honning, chilisaus, risvineddik, hvitløk, ingefær, sesamolje og ½ dl vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter til sausen begynner å tykne.

Nå pensler du bbq-sausen over kyllingbitene, strør over sesamfrø og vårløk – server med en salat og/ eller ris!

Leave a Reply