Brød

Burde vel nesten kalt dette for “hurtigbrød”! Niese Hedda har sommerjobb i Oslo og da bor hun noen dager hos tanta si når det passer. I går kom hun hjem og ønsket seg nybakt, varmt brød! Da er det jo ikke annet å gjøre enn å bake brød til prinsessen… Dette brødet har ingen hevingstid, og du har ferdig, godt og saftig brød, innen en time.

200 gram hvetemel
200 gram fullkornshvetemel
1 dl havregryn
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl knuste linfrø
1 ts sukker
1 ts salt
1 pakke tørrgjær
4 dl melk

Bland alt det tørre i en bolle, hell i melken og bland godt. Jeg kjørte det med eltekroken i Kenwood’n i noen minutter, deigen skal være klissete og seig. Kle en brødform med bakepapir eller smør den godt og hell deigen opp i. Dra deigen utover og bank formen et par ganger i benken, slik at du får ut eventuelle luftlommer. Sett brød i kald ovn og sett ovnen på 200 grader. Stek brødet i 35-40 minutter. Jeg brukte en form som tar 2 liter, og brødet ble ganske lite, i følge min niese “minibrød”, så kunne fint brukt en litt mindre form. La brødet avkjøle på rist.

Leave a Reply