Blomkålgrateng

Hos Heddy på Skåtøy er det lang tradisjon med å servere spekeskinke til middag på sommeren. Den har selvsagt tilbehør som rømme og flatbrød, men også alltid blomkål-grateng. Denne gang fikk jeg lage og den ble godkjent av hytte-eier!

1 blomkålhode
2 ss smør
2 ss mel
4,5 dl melk
1 dl revet ost
3 egg
1 ts muskat
salt og pepper
Kutt blomkålen i buketter og kok de et par minutter i vann. Lag hvit saus; smelt smør i en kjele, ha i mel, rør godt og spe med melken, litt etter litt. Skill plommer og hvite og ha eggeplommene, en og en i sausen, Ha så i muskat og revet ost. Rør godt og smak til med salt og pepper. Pisk eggehvitene stive og bland forsiktig inn i sausen. Fordel blomkålen utover i en ildfast form og hell over sausen. Stek på 180 grader i ca 20-30 minutter, kjenn etter at blomkålen er mør. Server gjerne med spekeskinke eller som en rett alene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..