Kanelsnurrer

Kollega Even har bursta på lørdag og jeg stemte selvsagt for kake. Han nevnte et sted de har knallgode kanelsnurrer, og det trigget selvfølgelig meg til å gå hjem og bake! Siden nybakt og lunka boller er best, var det en fin måte å teste ut eltefrie kanelsnurrer som kan heve på benken over natta og som ikke tar alt for lang tid å bake ut på morgenen, det er jo grenser for hvor tidlig jeg kan stå opp!
500 gram hvetemel
20 gram tørrgjær (halv pakke)
1 1/2 ts salt
4 dl melk
2 ss kanel
4 ss sukker
6 ss smør, romtemperert

Ha det tørre i en bakebolle, bland godt og ha i melken. Bland alt godt, men du trenger ikke å elte. Sett lokk på bakebollen, om du har det eller dekk den godt til. La stå på benken natten over, og i minst 10 timer. Brett deigen sammen en gang før du går og legger deg. Neste morgen tar du deigen ut på godt melet benk og drar/kjevler den utover til et rektangulært stykke.  Kle en form med bakepapir og sett ovnen på 200 grader.
Bland sammen kanel, sukker og smør,  og smør godt utover deigen. Rull sammen til en pølse og kutt i passe biter, jeg fikk 16. Sett de tett i formen, la de heve så lenge du har tid, gjerne 30 minutter og stek i ca 25 minutter – ta med litt melis i en boks, gå til kontoret og server lune kanelsnurrer til dine kolleger!

Leave a Reply