Soya- og hvitløk glasert laks

På tide med litt fisk igjen og det ble laks. Lagde en god glace som jeg bakte fisken med først, så la jeg på tilbehør i samme forma og stekte med de siste 5 minuttene. Deilige perle-poteter fra Bjertnes&Hoel, kokte de møre først, aspargesbønner og rødløk fra Vestfold.

400 gram laksefilet
2 ss olivenolje
0,5 dl brunt sukker
0,5 dl soya saus
3 fedd hvitløk
Saften av 1 sitron
Salt og pepper

Sett stekeovnen på 180 grader. Legg fisken i en ildfast form. Bland sammen alt det andre og pensle fisken med blandingen, bruk ca to tredjedeler. Dekk til med aluminiums folie og la fisken stå i ovnen i 10-15 minutter, ettersom hvor stort og tykt stykke du har. Ta ut fisken, ta av folien, pensle på resten av glaceen. Nå kan du også legge poteter (som er lettkokte), bønner og løk i formen også. Stek videre uten folie i ca 5 minutter til, til fisken flaker seg.

Leave a Reply