Tzatziki

Lenge tenkt å lage tzatziki – det passer godt til nesten all slags sommermat. Fikk en oppskrift for mange år siden av en gresk dame, som er veldig god og fant den endelig igjen. Det trengs bittelitt planlegging, men det er det verdt!
1 slangeagurk
1 beger gresk yoghurt naturell (350 gram)
1 potte dill
1/2 dl olivenolje
1 stor kinesisk hvitløk eller 2 små, eller så mange du vil!
2 ss eplecider eddik
1 klype salt
“Heng opp” yoghurten kvelden i forveien (må ikke gjøre det, men det gir en fastere masse). Jeg tar et kaffefilter, legger det i et dørslag/sil og henger det over en bolle. Heller yoghurten i kaffefilteret og så renner alt ned i bollen. Væsken i bollen kan du putte i bakverk.
Bland ferdig “silt” yoghurt, olivenolje, revet hvitløk, dill, eplecider eddik og salt i en foodprosessor. Kjørt til det er godt blandet. Riv eller skjær agurken i små biter, prøv å klem noe vann ut av agurk-massen med et kjøkkenpapir. Bland agurken med yoghurt-massen, rør godt og server.

Leave a Reply