Nudler med peanøtt- og hvitløksaus

Min eldste niese og hennes to samboende venninner er ventet til middag. Tre flotte, unge damer, som jeg er så heldig å ha kjent siden de var små og søte. Nå er de store, voksne og like søte. De har “veganer-uke” og det er en utfordring jeg liker.  To av de spiser stort sett vegetarkost allerede, så overgangen var nok størst for Hannah. Spennende å servere de denne retten som er en kombinasjon av ulike oppskrifter jeg hadde googlet meg frem til. Bare smil å så rundt bordet da jeg serverte hjemmelagde nudler med grønnsaker og en peanøtt- og hvitløkssaus!

1 stor sjalottløk
200 gram aspargesbønner
4 gulerøtter
4 vårløk
100 gram blandet sopp (jeg brukte aromasopp og shiitake)

Saus:
2 ss peanøtt smør
2 ss riseddik
1 ss light soya saus
2 ts brunt sukker
1 kinesisk hvitløk, finrevet
1 vårløk, finhakket
1 ts hjemmelaget chili-olje eller mer om du vil ha den sterkere

Oppskrift på hjemmelagde nudler finner du her, men kan selvsagt kjøpes også!

Bland sammen alt i en bolle og smak til om du vil ha i mer chili-olje. Du må selvsagt ikke lage egen chili-olje, men det er fort gjort, veldig godt og kan brukes til mye. Stek grønnsakene i litt olje (du kan selvsagt bruke de grønnsakene du liker!), ikke for lenge, godt når bønner og gulerøtter er sprøe. Kok nudler. Hell sausen over grønnsakene og rør godt til den “dekker” rundt, ha gjerne litt av nudle-vannet, for å tynne ut sausen litt. Bland i nudlene og server!

Leave a Reply