Nudler

Hvorfor har jeg ikke laget dette før – såååå enkelt! Vann, mel og en klype salt! Enklere og rimeligere kan det vel ikke gjøres. Jeg brukte Tipo 00 mel, men det må man ikke gjøre. Jeg har også pasta-tilbehør til min Kenwood, som gjør det enda enklere, men man kommer langt med en vanlig kjevle, jobbe deigen tynn, bruke mye mel på deigen, brette den og skjære tynne strimler. Jeg prøver å spare vonde armer litt, og da går det som en drøm med kjøkkenmaskinen, tilogmed eltingen gikk greit. Ville tro at flere og flere kjøper tilleggsutstyr til kjøkkenmaskiner og du finner helt sikkert en pent brukt, manuell pastamaskin i bruktbutikken eller på loppis.

250 mel
1,2-1,5 dl vann, kommer litt an på melet, når melet slipper bollen og eltekroken, er det nok vann
1 klype salt
Ha melet i bollen, spe med vann mens du elter, når kroken og bollen slipper deigen er det nok vann. Elt deigen i minst 10 minutter. Legg ett vått klede over deigen og la den hvile i 30 minutter eller putt den i en pose og la den hvile i kjøleskapet i 30 min. Kjevle ut deigen eller bruk en pastamaskin. Heng opp nudlene eller legg de på en fjel, men pass på at det er godt med mel rundt de så de ikke bare blir en klump. Jeg er ganske fornøyd med mitt “nye” nudel/pasta-stativ: en kleshenger festet på en høy lysestake! Kok nudlene i rikelig med vann i 4 min.
Hvis du erstatter vannet med egg får du eggnudler.

One Comment Add yours

Leave a Reply