Spicy kylling nudler

Matlaging er for meg en god aktivitet for å fokusere på noe annet enn permittering og korona. Godt med noe som smaker skikkelig og som kan holde seg en dag eller to også. Lagde en stor porsjon av dette på fredag, og hadde igjen en liten lunsj rest til i går, smakte like godt!

400 gram kylling kjøttdeig
2 ss sesamolje
5 cm ingefær, revet
1 stor kinesisk hvitløk, revet
4 ss honning
4 ss soya saus
1 ss sriracha chilli saus
1 lime
Grønnsaker etter hva du har i kjøleskapet eller hva du får tak i. Jeg brukte:
1/4 rødkål, i tynne skiver
1 rødløk, i halvskiver
2 gulerøtter, i staver
1 paprika, i tynne skiver
1 pose aspargesbønner
200 gram eggnudler
frisk koriander

Ha sesamolje i panne og stek kylling-kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Så har du i hvitløk og ingefær og lar det surre med 1-2 minutter. Ha så i soyasaus, honning og chilisaus, skvis over lime, rør godt og la det surre videre 2-3 minutter. Så har du i grønnsakene og lar det surre med enda 3-4 minutter. Det er best når grønnsakene er litt sprø, så ikke stek for lenge. Smak til og ha eventuelt i mer chili saus, om du vil ha det sterkere.
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Server med nudler og pynt med frisk koriander

Leave a Reply