Sitronterte

Påske og gul dessert hører til. Istedet for å lage en stor kake, lagde jeg mange små, i muffinsformer. Da kan vi jo holde avstand og slipper å bøye oss over samme kaka! En av dem som fikk disse servert, mener at dette kan spises hver dag!
Bunn:
250 g hvetemel
100 g melis
200 g smør
1 egg
Ha alt i en foodprosessor og bland til du har en ganske fast deig. La den stå kaldt en halvtime. Siden jeg lagde kakene i muffinsformer, dekket jeg bare bunnene i formene, ca 1,5 cm. Prikk bunnene med en gaffel og stek i ovnen på 175 grader i ca 12-15 min – til de er lyse brune.

Fyll:
6 egg
150 g sukker
revet skall av 2 sitroner
¾ dl sitronsaft
2 ½ dl fløte
Ha eggene i en bolle og bland de lett sammen med en visp (ikke piskes med kjøkkenmaskin). Ha sitronsaft og sukker i en annen bolle og rør til sukkeret har løst seg opp. Bland fløte, eggeblandingen, sukker, sitronsaft og revet sitronskall sammen. Hell over de stekte bunnene og sett tilbake i ovnen og stek på 160 grader i ca 30-35 minutter, til fyllet har stivnet. Avkjøl.

Marengs:
4 eggehviter
200 gram sukker
½ ts eddik
Stivpisk eggehviter, ha i sukker litt etter litt, mens du pisker, til du har stiv fin marengs, bland i litt eddik helt tilslutt. Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på kakene

Leave a Reply