Hvitløksbrød

Innimellom må man bare lage noe skikkelig snadder. Var inne på krem.no, en av mine favoritt sider, for å lete etter en kakeoppskrift, så kom jeg over dette; verdens beste hvitløksbrød, eller ihvertfall tett opp til. Nesten som en pizza, men ikke helt det heller. Deilig som snacks, til en suppe eller salat, men aller best med bare noe godt i glasset.
1,5 dl vann
2 ts tørrgjær
170 gram hvetemel
1/1 ts salt
1 ss olje
revet ost
Ha alle ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen og elt i 10-15 minutter. Deigen er ganske bløt og klissete. Sett til heving og la den heve til dobbel størrelse.

I mellomtiden lager du hvitløkssmør:
25 gram meierismør
1 kinesisk hvitløk, revet
2 ss friske urter, jeg hadde basilikum og oregano
Bland alt godt sammen i en bolle.
Nå deigen er ferdig hevet, heller du den ut på en stekeplate dekket med bakepapir. Ha olje på fingrene og dra deigen utover til en fin runding, ca 25 cm i diameter. Smør hvitløks-smøret utover og dryss over litt ost. Stek i ovnen på 250 grader eller så langt opp ovnen din går. Stek i ca 7-10 minutter. Server!

2 Comments Add yours

 1. Ove Borg says:

  Første gang vi ser din blogg etter og fått adresse av Anne

  1. HelleKarine says:

   Velkommen –
   Håper du finner noe som frister!

Leave a Reply