Sjokoladekake med nøtter og sjokoladeglasur

Mange bursdager nå i starten av april. I denne rare tiden blir det nok ikke så mye selskaper, men en kake levert på døren eller i hagen er hyggelig. Jeg hadde ikke til hensikt å bake en glutenfri kake, men denne er helt uten mel og kan da spises av flere!
Kake:
6 egg
1 ½ dl sukker
100 gram mørk kokesjokolade
140 gram cashewnøtter, kan også bruke hasselnøtter eller mandler
Kjør nøttene i en foodprosessor til det er ganske fint “mel”. Skill egg og hviter og pisk stiv eggedosis av eggene sammen med sukkeret. Smelt sjokoladen over vannbad og bland inn nøttene når sjokoladen har smeltet. Stivpisk eggehvitene. Bland sjokolade- og nøtteblandingen i eggedosisen, og bland forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. Hell røren over i en smurt springform (min var 26 cm i diameter) eller dekk den med bakepapir. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 150 grader, i ca 40-45 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl kaka.

Sjokoladeglasur:
150 gram smør
100 gram kokesjokolade
150 gram melis
1 egg
Smelt sjokolade og smør over vannbad. Rør inn melis og tilslutt egget. Rør godt til du har en blank og fin masse. Hell over den avkjølte kaken. Pynt med friske bær, jeg brukte bringebær og blåbær.

 

Leave a Reply