Grovt bananbrød

Jeg liker bananer og kjøper ofte,  men stadig vekk blir det noen brune på kjøkkenbenken. Litt også fordi da er de jo perfekte å bake med! Her er en oppskrift sterkt inspirert av Green Bonanza, som har mye godt på sin blogg. Hennes oppskrift er vegetar, mens min ikke er det. Jeg bruker ikke sukker i dette brødet og med en del yoghurt blir det veldig saftig og holder seg i flere dager. Ekstra godt å putte en skive i brødristeren og ha på Røros-smør…. kanskje med et par nyplukkede, knuste bringebær på topp!

3 ss chiafrø
6 ss vann
3 modne bananer
1 dl solsikkeolje
2 dl yoghurt naturell
3 dl grovmalt, sammalt hvetemel
1,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt

Ha chiafrøene i en bolle sammen med vannet og la det svelle i 10 minutter. Mos bananene med en gaffel og bland oljen og yoghurt sammen med banan, ha det i bollen med chiafrøene. Bland melet med bakepulver og salt, og ha det i sammen med resten. Kle en brødform med bakepapir, eller bruk muffinsformer. Ha i røra og stek i ca 20 minutter på 200 grader.

Én kommentar Legg til din

  1. platingbypia sier:

    Den så god ut, denne skal jeg prøve!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..