Ovnsbakte reddiker med miso og hvitløk

Så mye gode grønnsaker i sesong akkurat nå og godt å se at det meste i butikkene er norsk! Reddiker er ganske skarpe i smaken, og gode å knaske eller å ha i salat. Prøv å putte de i ovnen, da blir de mildere, nesten søte og knallgode. Her har jeg laget en miso- og hvitløks blanding som jeg bakt de med.

1 bunt reddiker
1 kinesisk hvitløk, revet
3 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss miso paste
1 ss persille, finhakket
Salt og pepper

Bland revet hvitløk, olivenolje, sitronsaft, miso paste, salt og pepper i en bolle. Bland godt. Del reddikene i 2 eller fire, ettersom hvor store de er. Ha reddikene i bollen og bland godt, så de er godt dekket av marinaden. Legg på en bakeplate eller i en ildfast form og stek i ovnen på 220 grader i ca 20 min, rør rundt halvveis, slik at de blir stekt på alle sider. Server de varme med hakket persille.

Leave a Reply