Smørbakt blomkål med urtesaus

Blomkålen er i sesong! Hva med å bake en i ovnen med mye smør på og en urtesaus til å helle over før servering!

1 blomkålhode
100 gram smør

Urtesausen
60 gram smør
3 ss finrevet hvitløk
1 liten rødløk, finhakket
1 liten chili, finhakket
1 dl finhakket, friske urter – jeg brukte oregano, persille, gressløk, løpstikke, timian – ta det du har eller får tak i
1 ss sriracha hot chili saus, mer hvis du vil ha den sterkere
1 ss soyasaus
1 ts pepper
3,5 dl grønnsakskraft/buljong
1 ss maisenna rørt ut i 2 ss vann
smak til med salt
ekstra urter til pynt

Sett ovnen på 180 grader. Skjær de ytre bladene av blomkålen og kutt stilken slik at den står i en ildfast form som passer til blomkålen. Smelt smøret og smør inn blomkålen med det, pensle godt over alt og der du kommer innimellom. Spar litt smør så du kan pensle over på slutten.
Dekk blomkålen med aluminiumsfolie og forsegl rundt kanten av formen. Sett formen i ovnen og bak i ca 30 min. Så tar du formen ut, tar av folien, pensler over med resten av smøret og setter den inn igjen. La den steke videre til blomkålen er mør, sprø og har en gyllenbrun farge – ca 30 minutter pluss, kommer an på hvor stor blomkålen er.
I mellomtiden lager du sausen. Smelt smøret i en kjele. Ha i hvitløk, løk og chili. Surr i et par minutter til løken er gylden. Ha i urtene, chili sausen, soyasausen, pepper og grønnsaks-kraften. Kok opp. Så har du i maisenna som er blandet ut i vann, rør godt. la det småkoke på lav varme til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. Når blomkålen er ferdig heller du sausen over og serverer.

Leave a Reply