Eplekake

Fant et eple i vesken min som hadde vært med hjem fra Hardanger. Lagde galette med plommer for noen dager siden og synes den deigen er sååå mye bedre enn “vanlig” mørdeig. Så da ble det en ny vri på eplekaken.

3,5 dl hvetemel
2 dl melis
100 g smør
1 egg
3 epler i tynne skiver
1 ss bringebærsyltetøy, eller det syltetøyet du har

Ha mel, melis og smør i terninger i en foodprosessor og kjør det til det nesten glatt. Ha i egget og kjør prosessoren litt videre til du har en deig. Det skal vær mulig å kjevle den ut, men da ville jeg gjort det mellom to ark med bakepapir eller gladpack. Den raske løsningen er å klemme det ut i en form, hele bunnen og godt opp langskantene. Smør syltetøyet utover bunnen og legg epleskiver i en fin spiral og fyll opp midten med de siste bitene. Stek i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min. Server gjerne med en klatt rømme eller kesam.

Leave a Reply