Nøttebarer

Blir mye turgåing i disse tider. Fint å ha en liten energibombe på innerlomma. De siste ukene har det vært så kaldt at det ikke frister så veldig å sette seg ned, men disse nøttebarene er like gode til tekoppen etter turen.

200 gram finhakkede nøtter (jeg brukte cashew og mandler – bruk det du har eller liker)
50 gram gresskarkjerner
50 gram solsikkefrø
40 gram knuste linfrø
30 gram knuste eller chiafrø
40 gram tørkede tranebær
30 gram rosiner
50 gram tørkede aprikoser, finhakket
70 gram glukosesirup
30 gram honning
30 gram eplejuice
100 gram mørk kokesjokolade

Bland alt det tørre i en bolle. Ha sirup, honning og eplejuice i en kjele og kok opp. Hell det opp i bollen med det tørre og bland godt. Smelt sjokoladen og bland det i til slutt. Dekk en form med bakepapir og hell massen i formen (26x20cm). Trykk massen godt ned og ut i kantene, så blir det enklere å skjære den opp etterpå. La den stå kjølig natten over før du skjærer den i passende biter.

Leave a Reply