Loff

Tilbringer mye av sommeren på Landegode fyr! En helt fantastisk opplevelse å bo her ute, på den lille øya Eggløysa, hvor fyret ligger. Her er jeg en del av PopUp-teamet og vi driver restaurant torsdag, fredag og lørdag. Samtidig som jeg har øy-kontor for min vanlige jobb.

Vi får varer en gang i uka og nå kom det deilige reker og da var det på tide å bake litt loff. På krem.no er det fullt av gode oppskrifter på saftig bakeverk!

850 gram hvetemel

25 gram gjær

5,5 dl kald melk eller vann

2 egg

15 gram salt

25 gram smør

Elt sammen mel, melk, egg og gjær i ca 10 min. Tilsett salt og smør i terninger. Elt videre i 10 minutter til og de siste 4 på full styrke. Pakk bollen inn i plast og la den heve på kjøkkenbenken i ca en time.

Slå opp deigen og del den i to. Ha den i to godt smurte brødformer og la de etterheve i en halv time. Sett stekeovnen på 250 grader. Pensle loffen med vann og strø på sesamfrø eller valmuefrø. Lag et snitt i hver loff med en skarp kniv.

Hiv litt vann inn ovnen og sett inn formene. Senk varmen til 225 grader. La det steke i ca 25-30 minutter. Ta de ut av formen og avkjøl.

S

Leave a Reply