Grillet sellerirot med ostesaus

En del av en reise er for meg alltid å hente inspirasjon fra de restaurantene jeg besøker og den maten jeg blir servert der. Forrige helg var jeg i København og var så heldig å ha bord på noen av de mest fantastiske restaurantene jeg har vært på. Dette er en rett inspirert av vårt besøk på Kadeau;

1/2 sellerirot
100 gram godt, lagret gruyer ost, finrevet
1 dl tørr hvitvin
1 dl kyllingbuljong
pepper
1 ts maisenna
1/2 matfløte

Skjær selleriroten i skiver og bak den i ovnen på 180 grader til den er mør, ikke bløt. La skivene så få 8-10 min på grillen.  Kok opp hvitvinen og la den koke et par minutter, ha i kyllingbuljongen og den revne osten og rør godt, så osten smelter. Smak til med pepper. Rør ut maisenna i en fløten og spe i sausen til den får passe, tykk konsistens.
Legg de grillede sellerirot skivene på en tallerken og hell over ostesausen – nyt!

Leave a Reply