Gulrotsuppe

Høst er tid for supper. Nå har jeg også “offentlig” uttalt at supper er undervurdert, så nå må jeg jo lage og servere supper. Vi, det vil si min gode venn Dag og jeg, deltar på “Mitt Kjøkken Ruler” denne uken og lager en suppe til forrett. Spennende, men helt grusomt å se seg selv på tv. Jeg blir også rastløs av å vente på at programmet begynner på kvelden, så da er det bare en ting å gjøre: lage mat! I dag ble det en frisk gulrotsuppe;

400 gram gulrøtter
2 sjalott løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ss revet, frisk ingefær
1 stk rød chili, finhakket
saften av to appelsiner eller 2 dl ferskpresset juice
5 dl grønnsakskraft eller hønsebuljong
3 ss olivenolje
salt&pepper
hakket koriander/persille, chili og gjerne litt chrunch til pynt

Hakk løk, hvitløk og chili, riv ingefær og kutt gulerøttene i ganske små biter. Varm oljen i en gryte og ha alt i. Surr til løken er blank og ha i appelsinjuice og kraften. La det koke ca 20 min. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Hvis du vil ha en fyldigere suppe, kan du ha i 1dl med matfløte.
Pynt med hakket koriander eller persille, gjerne noen skiver chili og litt chrunch på – bon apetitt!

Leave a Reply