Gnocchi

Gnocchi er noe jeg har tenkt på å teste ut lenge. Få ingredienser og det var enkelt å lage. Kan brukes til mye; kokes, stekes, spises kun med litt revet parmesan eller med en fyldig tomat- eller ostesaus.

500 g potet
100 g hvetemel
1/2 ts salt
50 gram revet parmesan
1 eggeplomme

Prikk potetene med en gaffel, legg de i en ildfast form, sett i ovnen ca 1 time på 180 grader. Bland mel, salt og parmesan i en bolle. Del potetene i to og grav ut potetmassen, trykk massen gjennom en sil, ha det i bollen sammen med eggeplommen. Kna godt, men ikke for lenge, da blir det seigt. Rull ut pølser og del i passe biter, trykk ned en gaffel på midten, så de får den rette «looken». Kok opp vann med litt salt og ha i gnocchien, da ramler de til bunn, de flyter opp når de er ferdige – ca 3-4 min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..