Tom Kha gai suppe

Hadde noen fine kyllinglår fra Holte liggende i kjøleskapet og fikk lyst på thai-mat. Også inspirert av Tik som er en av konkurrentene våre i semifinalen i Mitt Kjøkken Ruler. Hun er thai og lager fantastisk mat, med masse smak! Det ble suppe denne gangen. Jeg ba min gode venn Dag og min niese Hannah på middag og de klager begge på at jeg ikke lager sterk nok mat, denne gangen tenkte jeg å slå til med litt god thai-chili, og de er sterke!

3 kyllinglår
2 kyllingbryst
3 røde thai chili, hvis ikke du får tak i de små, sinte, kan du også bruke vanlig chili, men da minst en hel
8 blader kaffir lime
8 cm galangalrot, i ca 1/2 cm tykke skiver
3 stilker sitrongress, banket og skjært i ca 1/2 cm tykke skiver
4 dl kokosmelk (1 boks)
4 dl god kyllingkraft
2 rødløk, i skiver
4-5 vårløk, i skiver
litt sukker
ca. 6 ss fiskesaus
saften av ca. 1 lime
frisk koriander til pynt

Skjær kjøttet av kyllinglårene og del det i biter, skjær kyllingfiletene også i biter, sett til siden. Rens galangalroten (ofte ferdig renset fra butikken) og del den i ca 1/2 cm tynne skiver. Bank chilien i morteren og skjær den i skiver. Bank også sitrongresset og skjær i skiver. Skjær rødløken i tykke skiver.
Ha kokosmelken i en kasserolle og kok forsiktig opp. Tilsett beina på kyllinglårene (etter at du har skjært vekk kjøttet) galangalrot, sitrongress, chili, kaffirlimeblader og rødløk, og la småkoke i ca 5 minutter. Tilsett buljongen og la suppen småkoke i ytterligere 10 minutter. Hvis suppa blir for tykk, kan du ha litt mer vann.
Sil suppa og tilsett kylling og vårløk, og smak til med limesaft, fiskesaus og sukker. La suppen stå å trekke noen minutter til kyllingen er ferdig. Server suppa med grov-hakka koriander og gjerne en chili, for de som ønsker enda sterkere suppe!

 

One Comment Add yours

  1. Hannah says:

    Dette var digg!

Leave a Reply