Eplekake

Søndag skal jeg lage lunsj til mange, samle en stor gjeng og spise lunsj ute,  i oktober! Hva passer vel bedre enn en stor langpanne med eplekake til dessert og en oppskrift som er så enkel at man nesten husker den:-)

8 epler
1/2 kg smør, romtemperert
1/2 kg sukker
1/2 kg hvetemel
8 egg

1 ss vaniljesukker
1 ss bakepulver
1 ss kanel
Pisk smør og sukker hvitt, ha i ett og ett egg av gangen, bland godt. Bland det tørre og ha det i eggekremen. Kle en langpanne (Ikea´s store form passer utmerket 30x40cm) med bakepapir og hell i røra. Skjær eplene i skiver og stikk de tett i tett ned  i deigen og strø over kanel (kan gjerne ha litt hakkede nøtter/mandler og litt sukker). Stek kaken på 190 grader i ca 40 minutter.
Server kaken med pisket rømme med bittelitt brunt sukker,  noen striper av eplesirup over og et par tørkede epleskiver.

Leave a Reply