Mais og squash fritters med youghurt dipp

Fritters er noe jeg har spist en del av i USA, men aldri laget. Så da må man jo prøve det:

Fritters
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts koriander
1 klype salt
2 dl melk
2  egg
ts revet sitron skall
1 ts pepper
1 boks mais
1 squash, revet
1 halv gul løk, revet
olje til steking

Bland sammen mel, bakepulver, koriander og salt i en bolle. I en annen bolle blander du melk, egg, pepper og revet sitronskall – bland godt. Ha så det tørre over i melke-eggeblandingen og bland godt, men ikke for kraftig, konsistensen skal være som vaffelrøre. Bland i revet squash, løk og mais (klem så mye væske ut av det som mulig først). La røren stå å svelle i 30 min.
Ha god med olje i en panne, ca 2-3 cm eller bruk en frityr koker, varm opp og ha i ca en spiseskje med røre til hver fritter. Vend de ofte slik at de ikke blir brente. Stek i 3-4 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Ta de opp av panna og legg de på kjøkkenpapir så oljen renner av.

Youghurt dipp:
2 fedd hvitløk
1 klype salt
1 dl naturell youghurt
1 ss hakket frisk mynte
1 ss god olivenolje

Riv gjerne hvitløken på et fint rivjern, ha alt i en liten food-prosessor eller hakker og bland godt. Sett kjølig til det er klart for servering.

Leave a Reply