Sopp suppe

Allerede tre dager inn i det nye året! Jeg leser og leser oppskrifter, for å bli fristet og for å lære. Alltid spennende å prøve noe nytt. Så bilder av en soppsuppe på Instagram som bare så herlig ut, og må da prøve;

750 gram sopp, ulike slag, hva du finner i butikken eller i skogen!
4 små gulerøtter
2 sjalottløk
4 fedd hvitløk
6 stilker frisk timian
2 laubærblad
2 ts salt
1 ts pepper
olje og smør
1 purre
4 dl matfløte

Skjær alle stilkene av soppen og legg «hattene» til side. grovhakk løk og hvitløk, skjær gulerøttene i stor biter. Varm opp en blanding av smør og olje i en stor kjele. Ha i løk, gulerot, hvitløk, timian og stilkene på soppen i gryta og surr dette godt, til løken er blank og grønnsakene litt myke. Hell på 1,5 liter vann, 2 ts salt og 1 ts pepper, kok opp og la det småkoke i 30 min. Sil kraften.
Smelt smør og olje i en separat gryte. Kutt purren i tynne strimler og surr purren nesten til den blir brun i gryta, ha i soppen (hattene) og surr til den faller litt sammen. Ha i kraften, kok opp, ha i fløten og la det koke litt. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med et dryss av persille og brød til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..