Sopp suppe

Allerede tre dager inn i det nye året! Jeg leser og leser oppskrifter, for å bli fristet og for å lære. Alltid spennende å prøve noe nytt. Så bilder av en soppsuppe på Instagram som bare så herlig ut, og må da prøve;

750 gram sopp, ulike slag, hva du finner i butikken eller i skogen!
4 små gulerøtter
2 sjalottløk
4 fedd hvitløk
6 stilker frisk timian
2 laubærblad
2 ts salt
1 ts pepper
olje og smør
1 purre
4 dl matfløte

Skjær alle stilkene av soppen og legg “hattene” til side. grovhakk løk og hvitløk, skjær gulerøttene i stor biter. Varm opp en blanding av smør og olje i en stor kjele. Ha i løk, gulerot, hvitløk, timian og stilkene på soppen i gryta og surr dette godt, til løken er blank og grønnsakene litt myke. Hell på 1,5 liter vann, 2 ts salt og 1 ts pepper, kok opp og la det småkoke i 30 min. Sil kraften.
Smelt smør og olje i en separat gryte. Kutt purren i tynne strimler og surr purren nesten til den blir brun i gryta, ha i soppen (hattene) og surr til den faller litt sammen. Ha i kraften, kok opp, ha i fløten og la det koke litt. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med et dryss av persille og brød til.

Leave a Reply