Kylling-gryte

Godt og vel på plass i Frankrike! Butikken bugner av gode råvarer og i dag valgte vi kylling. Deilig med litt lettere kost etter mye mat i mange dager.

4 kyllinglår
1 sellerirot
5 gulerøtter
4 fedd hvitløk
2 sjalottløk
4 stilker timian
en neve bladpersille
1 flaske tørr hvitvin
1 gulbete
10 små løk
15 små champingon
6 kokefaste poteter
pepper og salt
Smelt litt smør i en gryte og surr løk og hvitløk i, salt og pepre kyllinglårene og surr de sammen med løken et par minutter. Ha i halve selleriroten i store biter, 2 av gulerøttene i store biter, timian og bladpersille, en liten neve hel pepper og hell i hvitvinen, hvis det ikke dekker, så fyll på med vann til det dekker. Kok i minst en time.
Sil kraften fra, plukk ut kyllinglårene og legg til side. Hell kraften tilbake i gryta. Skjær resten av selleriroten i terninger, resten av gulerøttene i skiver, gulbeten og potetene i terninger og ha hele, skrelte løk i gryta. Kok til grønnsakene er møre og ha i soppen, kok noen minutter til. Rens kyllinglårene for bein og ha de i gryta til slutt, til kjøttet er varmt igjen. Smak til med salt og pepper. Server med et dryss av bladpersille. Hvis det blir mye kraft igjen, sil den og frys og du har fin kraft til en god rett senere!

Leave a Reply