Sitron- og mandelkake

Skal vel egentlig ikke spise så mye søtt på nyåret, men så denne oppskriften på NYT Food og måtte bare prøve. Er sammen med min gode, engelske venn noen dager i Frankrike og han er veldig glad i kaker – så jeg prøver:
3 egg
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 dl fløte
1 dl finhakkede mandler
1 dl mandelspon
1 sitron, revet skall og saften
Bland alle ingrediensene i en bolle. Smelt litt smør i en stekepanne og ha i røren. La den steke til den fester seg litt rundt i kantene. Sett så hele stekepanna inn i ovnen som er forhåndsvarmet til 200 grader. La den stå der og steke i ca 10-15 min. Hvis du ønsker en crispy overflate, setter du på grillen i de siste minuttene, men pass på så den ikke blir brent!
Strø over hakkede mandler og ha på et dryss av melis, server varm.

Leave a Reply