Ovnsbakt blomkål med kapers dressing

Går mye i grønnsaker for tiden, hvordan kan mane lage en smakfull rett, som enten står seg alene eller kan være tilbehør til kjøtt, fisk eller fugl. Blomkål er godt, og gir mange muligheter – masse godt man lage og det kan fint være en forrett, hovedrett eller bare som en liten smårett. Bak også bladene, de er smakfulle og blir sprøe og gode, mindre å kaste også! Igjen er det min gode vin-ekspert venninne som pusher fantasien min. Hun sender melding “om jeg er klar for  å leke med mat og vin i kveld”. Jeg er alltid klar for å leke med mat, og når hun lover mye god vin, ja da er det bare å sette igang. Fantastisk gøy å lage mat sammen, smake vin alene, mat alene, smake sammen, diskutere mer salt, mer syre, kjenne sødmen, skal vi helle det over, mangler det noe, burde vi gjort det – og til slutt: himmelsk og perfekt kombinasjon! I kveld var det bare organisk vin, fra småprodusenter som lager vin med hjerte for både druene, jordsmonn og prosess. Deilige, ulike smaker som passet godt til det som etterhvert kom på tallerknene våre. Jeg er kjempeheldig som får en kveld i maten, vinen og vennskapets tegn #livemoremagic

1 medium stort blomkålhode
50 gram smør, romtemperert
1 ss olivenolje
4 ss kapers
2 ss bladpersille, hakket
1/2 sitron, saften og revet skall

Legg blomkålen i en ildfast form og bre halvparten av smøret over. Sett det i ovnen på 190 grader i 40 min, hell over smør et par ganger. Smelt resten av smøret, ha i hakket persille, olivenolje, kapers og saft og revet skall av en halv sitron og hell det over blomkålhodet. La det stå litt, og øs over et par ganger før du serverer!

Leave a Reply