Ovnsbakt kylling med sitron, rosmarin og hvitløk

Det er fremdeles en god og varm sommer. Da er det godt å ha gode venner med hytter ved sjøen, hvor det lufter litt! Med urter i hagen til frua og hvitløk i skapet, kommer vi langt.
1 hel kylling
4 hele kinesiske hvitløk, grovhakket
en bunt rosmarin, finhakket
2 sitroner
olivenolje
salt og pepper

Hell litt olivenolje i bunnen av en ildfast form. Del kyllingen i to, gni den inn med olje, salt og pepper og legg den i formen. “Gjem” litt hvitløk og et par båter sitron under kyllingen. Strø resten av hvitløken over kyllingen og gni inn rosmarinen. Skvis over sitron og legg båter eller skiver rundt kyllingen. Sett i ovnen på 180 grader og stek i ca 1 time. Sjekk om den er ferdig med en kakenål eller kniv, som du stikker inn i den tykkeste delen, kommer det klar kjøttsaft ut, er kyllingen stekt. Server med en salat og nypoteter.

Leave a Reply