Koreansk chili-, sesam- og honning kylling

Er i Oslo i varmen og må lage noe med mye smak, gjerne litt spicy og ikke alt for mye jobb, blir jo svett bare av å taste på mac´n! Søster og Sten er dagens “prøvekaniner” og det blir kylling med koreansk vri.
650 gram kylling, lår-fileter (uten bein)
2 ss soya saus
1 ss sesam olje
1 ss fersk ingefær, revet

Glaze:
1 ss Sriracha chili saus
3 ss ketchup
2 ss flytende honning
saften av 1/2 lime
1 ss soya saus
1 ts sesam olje
2 ss sesamfrø

Bland først sammen soya saus, sesam olje og revet ingefær, dypp kylligbitene i dette, “rull” sammen kyllingen og tre de på grillspyd og lade ligge i minst 30 min. Bland glaze´n og la den også stå i minst 30 min. Sett stekeovnen på 230 grader kombinert med grill-element, eller bruk en grill. Jeg brukte stekeovn, la kyllingspydene på en stekeplate og lot de steke i 5-8 minutter, til de er nesten gjennomstekte og fått en steke/grill overflate (stikk gjerne en tynn nål og se om det kommer klar kjøttsaus ut). Så begynner du å pensle kyllingbitene med glaze´n. Litt av gangen, husk det er honning i glaze´n og det brenner fort! Snu kyllingen og gjenta dette til du har brukt opp glaze´n – ta ut kyllingen og la den hvile litt. Dryss gjerne over finsnittet vårløk og server.

Leave a Reply