Andelever paté

Julebord! Kanskje litt tidlig, men Annika har kalt det julebord og da ble det julebord. Med en så flott gjeng på besøk, måtte jeg finne på noe ekstra godt. I denne gjengen har vi vår egen sommelier, så vin ble det av beste og mest smakelig slag, godt tilpasser til hver rett. Gjorde en skikkelig innsats på matfronten og det ble to lange kvelder med matlaging, men det finnes vel ikke noe bedre å bruke tiden sin på!
En av rettene ble en andelever paté laget på lever fra glade ender fra Holte gård som har ruslet lykkelig rundt i Drangedal.

400 gram andelever (1 pakke)
1 klype salt
2 sjalottløk
1 kinesisk hvitløk
2 ts finhakket timian
1 ts villpepper, ristet og kvernet (fra Fat&Fe – verdens beste pepper!)
1 1/2 dl tørr sherry
400 gram smør, romtemperert
1 egg
Surr løk og hvitløk i panna til det blir blankt, ha i pepper, timian og sherry. La det koke inn til halvparten. Ha lever og salt i en foodprosessor, sammen med væsken og kjør til en glatt masse. Spe med smør, litt etter litt i passende biter. Ha egget i tilslutt og kjør til det er godt blandet. Sil massen gjennom en sil og ha i ildfaste form(er). Sett stekeovnen på 160 grader og stek i 6-10 minutter ettersom hvor store former du bruker. Vinen vi fikk servert til var en tysk, musserende; Von Buhl Riesling Brut fra 2015

Leave a Reply