Purreløksuppe

Forrige helg var jeg en tur hjemme i Bakkeland og besøkte min mor. Hun sa jeg måtte bare gå opp i hagen og hente meg en purre eller to, de var nok ikke så fine, men hyggelig om jeg ville ha. De var kjempestore, struttende, friske og fristende – tok med meg en hel haug. Mamma´n min er nok ikke så flink til å skryte av seg selv, men det kan jeg gjøre, skikkelig purre-bonde er hun! En av purrene fikk være med i kraftkjelen på søndag og i dag har jeg laget purreløksuppe. En god, varmende suppe som smaker utmerket når det bare regner og regner ute.

3 purreløk
3 små poteter
2 kinesiske hvitløk
1 ss smør
3 dl matfløte
2 dl melk
3 dl vann
2 grønnsaksbuljongterninger
2 kvister med frisk timian
2 ss crème fraîche
salt & pepper
Kutt purre, hvitløk og poteter i små biter og surr i en kjele med smør og timian i et par minutter. Hell på fløte, melk og vann og ha i buljongterningene. La det koke til purre og poteter er myke og kjør glatt med en stavmikser. Ha i crème fraîche og smak til meg salt og pepper.

Leave a Reply